2013. szeptember 22., vasárnap

Megszokik vagy megszökik, avagy túl az első héten


Már kicsit több mint egy hete szinesíti mindennapjainkat Spin.  Lassan mindenki megszokja őt, ő pedig minket. Már figyel a nevére, tanulgatja a szabályokat, és észrevétlenül a család teljesjogú tagjává vált. Maszat a kezdeti féltékenységi rohamok után rájött, hogy a kiskutya marad és talán nem is kell mindenért azonnal megölni. Spin is feloldódott, megszokta az új otthonát. A macskákkal ő is nagyon szeretne játszani, Dormika eleinte még hagyta is magát, de az már neki se annyira tetszett, amikor Spin leteperte, ráfeküdt és elkezdte lerágni a fülét.

Az éjszakák többnyire nyugiban telnek (bár a hajnal szó ide jobban illene), éjfélig, 1ig kitombolja magát és 5-6ig alvás van, akkor vagy ő kelt, vagy én ébredek fel, kiviszem pisilni, aztán 8-9ig is hagy aludni. Cukijószág. Mostanáig a szombámban aludt az ágyam mellett a kosárkájában, de lassan ideje lesz leköltöznie Maszat mellé.

Az ébredés pillanata

Ahogy teltek a napok egyre jobban nyílt ki (meg a csipája is), minden nap egy kicsit rosszabb, kicsit elevenebb lett. Viszont továbbra is cuki, egy határozott nem-re bármit ott hagy, abbahagyja amit csinál. A szobám még mindig kiskutya előtti, eredeti állapotában van, bár párszor már megkezdett ezt-azt, de elfogadja a felajánlott csere játékokat.
A szobatisztaság vicces dolog nála, amikor megjött 1x pisilt az előszobakőre, azóta szerinte oda szabad. Sehova máshova nem pisil, a szobában egyszersem próbálkozott, de az előszobakőre mostanáig azt hiszi, hogy szabad. Ja és ami nagyon vicces, hogy ha rajta kapom és rászólok, akkor abbahagyja még a pisilést is.
Napközben főleg kint van mind a két kutya. Az első fél órától eltekintve amikor is szét akarta szedni az ajtót, hogy ő márpedig bejön, nincs hiszti. Maszatot követi mint az árnyék. Főleg az első időben látszott, hogy kint sokkal oldottabb volt Maszat jelenléte mellett. Most is szeretem őket együtt kint hagyni, bár kiskuty már otthonosan mozog a kertben is. Ha Maszat ugat, megnézi ő is mi az, ha nagyon ugat, akkor inkább elbújik, és onnan figyel, nem szereti a hangos ugatást. Egyre többet játszanak, elég durván, harapva, mancsolva, Maszat végig magamutogatva, dominánsan de nagyon cukin.
Klikkerezni is elkezdtünk, nem igazán kajás, illetve tápra/száraz jutifalira nem még akkor sem ha tényleg éhes. De azért próbálkozik és figyeeeel. Ülni, toucholni már profin tud. Feküdni is, de ahhoz még nincs vezényszó, csak felajánlja mindig. Mancsol rám, lavórba beleáll két lábbal, illetve mancsolja, rááll.

Játékra viszont nagyon pörög, főleg a tépősekre. Az apportot is elkezdtem nála építgetni, főleg cserével. Nagyon jól működik, labdát, tépőset cserél másik tépősre, és nem hagyja el út közben sem. A kúszóval is játékos ismeretséget kötött. Első alkalommal 2x 3x átvezettem rajta játékkal, majd a bedobott játék után berohant, felkapta és kifutott vele a másik oldalon.

Voltunk dokinál is, megkapta a 3. oltását. Először nagyon meg volt szeppenve, majd elkezdett méltatlankodni már a szuri után, hogy nem tud lejönni az asztalról. Boxban utazott és csak a doki asztalán vettem ki, mert jobb az elővigyázatosság, nem szükséges neki mindent összenyalni. A kocsiutat végig aludta szinte, mert itthon előtte raptorkodott 1-2 órát. Jövő hétvégén már jön velünk Veszprémbe edzésre, majd másnap versenyre. Kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni.

Facebookon is követhetitek a kutyák mindennapjait. Oda szinte napi rendszerességgel kerülnek fel az új hírek, videók, képek: BluePawsPower

1 megjegyzés:

  1. Nagyon kis édes.:) Gyönyörű a pofija :)
    De mostanában nagyon sok helyen van új kiskutya :) Mi, ti, orsiék,vikiék stb..:) van ám kiskutya bőven :)

    VálaszTörlés